Fajtaválasztási, beszoktatási tanácsadás

Nincs nagyobb öröm annál, amint amikor a csetlő-botló, alig pár hónapos kiskutya megérkezik a családba. Az majd csak fél év múlva derül ki róla, hogy 40 kilósra nő, többet eszik, mint a gazdái, és a nála kisebb gyerekre már csak testméretéből kifolyólag is veszélyt jelent. Hogy elkerüljük az ilyen szituációkat, a fajtaválasztás esetén tudatos, átgondolt döntést kell hozni, ami figyelembe veszi a gazda életkörülményeit (panel vagy kertes ház?), életmódját (kocog naponta 10km-ert, ahova vinné a kutyát is, vagy csak aludni jár haza hétközben?), családi állapotát, stb. Sajnos a bölcs választáshoz szükséges információ rendezett formában nem- vagy csak nagyon nehezen hozzáférhető, így sokan bedőlnek az éppen aktuális divatirányzatoknak. Mi segítünk Önnek!

Ha sikeresen túl vagyunk a választáson, jön az első pár hét, a beszoktatás időszaka. Ez meghatározó élmény mind a kutya, mind a gazda szempontjából. Ha ekkor elrontjuk a dolgokat - akár úgy, hogy túl sokat engedünk meg a kutyának, akár úgy, hogy nem fordítunk elég figyelmet rá - azt a későbbiek során hosszú, fárasztó munka lesz korrigálni.

Képzett oktatóink keze alatt több száz kutya megfordult az elmúlt években, így első kézből szereztek tapasztalatot a Magyarországon előforduló fajták sajátosságairól. Mind a fajtaválasztásban, mind az első lépések megtételében értékes tanácsokat tudnak adni, legyen szó akár tenyésztőtől vásárolt kölyökkutyáról, akár menhelyről vagy fajtamentéstől örökbe fogadott kölyök vagy felnőtt állatról.